ForTrade Beoordeling

Introductie

Aangezien de online handel wereldwijd in populariteit blijft groeien, is er een steeds groter aantal brokers beschikbaar, wat zowel goed als slecht nieuws is. Het is goed dat een potentiële handelaar zoveel brokers heeft om uit te kiezen. Een van de nadelen is dat met zoveel brokers om uit te kiezen, het veel moeilijker wordt voor een handelaar om er een te vinden die aan zijn individuele behoeften en handelsstijl voldoet.

Op dat punt komt Fortrade om de hoek. Opgericht in 2013 en gereguleerd door de FCA sinds 2014, is Fortrade gespecialiseerd in Contracts for Difference (CFD’s) op bijna 300 financiële instrumenten, waaronder valutaparen, aandelen, grondstoffen, indices en (Exchange Traded Funds) ETF’s .

Daarnaast biedt Fortrade een uitstekende reeks educatieve hulpmiddelen, waaronder trainingsvideo’s, e-boeken en webinars die zijn bedoeld voor beginnende handelaren en voor gevorderden. Met het gratis demo account van Fortrade kunnen handelaren oefenen zonder geld te riskeren

Beschikbaarheid

Fortrade is beschikbaar in ongeveer 170 landen over de hele wereld, maar er zijn enkele opmerkelijke uitzonderingen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië, Singapore, België en Hong Kong.

De website is beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Nederlands, Zweeds, Portugees, Russisch, Pools, Sloveens, Kroatisch en Arabisch.

Aan de slag

Registratie is gratis en klanten kunnen op een demo account handelen zolang ze willen. Om over te schakelen naar een live account, is een minimale aanbetaling van 100 USD/GBP/EUR vereist en Fortrade brengt geen transactiekosten in rekening. De maximale leverage aangeboden op transacties is 1:200 en de minimale spread is 2 pips.

Met het demo account ontvangen handelaren $10.000 aan virtueel geld en als die ‘fondsen’ opraken, kunnen ze gratis worden aangevuld.

Om geld te storten, kunnen handelaren alle belangrijke credit- en debitcards, Skrill, Neteller of bankoverschrijvingen gebruiken, Fortrade accepteert USD, GPB en EUR.

Handelsplatformen

Fortrade biedt twee handelsplatformen aan die beide toegankelijk zijn via een pc of mobiel apparaat.

Het eerste platform is de Fortrader van het bedrijf, een uitstekend gebruiksvriendelijk en intuïtief platform. Veel beginnende handelaren vinden dat Fortrader een bijzonder goed platform is om gemakkelijker online te handelen.

Het tweede platform dat wordt ondersteund is MetaTrader 4 (MT4) , een zeer geavanceerd platform met verschillende uitstekende technische analysehulpmiddelen, evenals de geautomatiseerde Expert Advisor (EA) handelstool.

Klantenservice

De klantenservice van Fortrade is te bereiken via telefoon (+44 (0) 207 862 1761), e-mail ([email protected]) en live chat via de website van het bedrijf, van maandag tot en met vrijdag tijdens normale kantooruren. Het ondersteunend personeel met wie we te maken hadden was professioneel, beleefd en zeer behulpzaam.

Wat we leuk vinden aan de broker

Wij vinden het leuk dat de website en het handelsplatform naast fysiek aantrekkelijk zeer gebruiksvriendelijk zijn. Het bedrijf is goed gereguleerd door de Britse FCA, biedt uitstekende klantenservice, veel talen op de website en, het beste van alles, een zeer breed scala aan verhandelbare activa waaruit gekozen kan worden.

Wat we graag zouden zien bij de broker

Dat Fortrade slechts drie valuta’s (USD, GBP en EUR) kan accepteren, is jammer, gezien de wereldwijde toegang en mogelijkheid tot handel drijven op de site. Hopelijk zullen ze in de nabije toekomst meer valuta toevoegen.

Conclusie

Dit is een uitstekende site met een uitstekende (en welverdiende) reputatie. De handelsplatformen zijn uitstekend, net als de klantenservice, de selectie van financiële instrumenten en de educatieve hulpmiddelen voor alle handelaren, ongeacht hun niveau van handelskennis en -ervaring.